!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Stockholms Segelklubb

Medlemskap

Nedan finner du information som är viktig att du tagit del av innan du ansöker om medlemskap i Stockholms Segelklubb:

SSK är en segelklubb i ordets rätta bemärkelse och därför tar vi också bara in nya medlemmar som har eller har för avsikt att köpa en segelbåt. Det är endast klubbens medlemmar som kan disponera en plats på klubbens anläggningar, och eftersom vi är en ideell förening kan vi inte heller hyra ut platser till icke medlemmar.
Som en ideell förening så bygger klubbens ekonomi och verksamheter på medlemmarnas insatser. Bland annat så innebär det att man deltar vid arbetsplikter, nattvakt för Fredhällshamnen och allmänna städdagar. Det är även tänkbart att man blir tillfrågad om att ställa upp som representant i någon av klubbens kommittéer.

Sjösättning och upptagning sker via en slip på varvet och mycket av arbetet sker för hand och med gemensamma krafter. Ett elektriskt spel drar slipvagnen den första delen av slipspåret, resten sker med handkraft. Därför krävs det att man är två personer per båt vid såväl upptagning som sjösättning, båtägaren och en medhjälpare, som arbetar tillsammans med andra båtägare i lag om 6-8 båtar per arbetspass.

På och avmastning sker vid klubbens mastkran som finns inom varvsområdet. Detta sköter varje båtägare själv. Men här brukar det inte vara några problem med att få en hjälpande hand.

Alla båttyper passar inte för den utrustning som vi använder på varvet, därför är det viktigt att vi vet vad det är för båt du har eller tänker köpa.
Men en tumregel; vi hanterar inte båtar som väger över 6 ton eller som har ett djupgående på 1,7 m eller mer. Båtar med en bredd över 3 m kan också innebära
problem.

Som medlem i SSK får man även fördelen av den gemenskap som bara en riktig båtklubb kan erbjuda. Man får också tillgång till klubbholmar med klubbhus, bryggor och bastu. Och om man är intresserad av kappsegling så anordnar seglingskommittén ett antal klubbseglingar varje säsong, bland annat kvällsseglingar som utgår från Fredhällshamnen. Inom klubben finns även en aktiv juniorsektion som anordnar kvällsseglingar för juniorer, men också ett segel läger varje sommar.
Du ansöker om medlemskap genom att skriva till mail-adressen info@ssk-sthlm.nu  . Du kommer då att få ett ansökningsformulär att fylla i.

 


Sekreteraren är ansvarig för denna sida

Denna sida är öppen för alla

Uppdaterad 2018-11-28

Webbansvarig

Logga in

Glömt lösenordet?

Cookies

Sitemap

Webbversion